Lordi Kromer (Cromer) mbi projektet e Britanisë kolonialiste për Egjiptin

Abdullahalandalusi.com Mes viteve 1877-1907, Prokonsuli-gjeneral për okupimin Britanik të Egjiptit qe Everlyn Baring (alias Lord Kromer). Pasi okupoi ushtarakisht Egjiptin me pretekstin e dhënies së ndihmës për problemet financiare nëpër të cilat po kalonte, Britania implementoi një reformë komplete të institucioneve egjiptiane dhe filloi një politikë të riedukimit të egjiptianëve dhe një rikonstruktim të Egjiptit … Continue reading Lordi Kromer (Cromer) mbi projektet e Britanisë kolonialiste për Egjiptin

Advertisements