Pikëpamje mbi dhunën

Çka nxit publikun për pranimin dhe refuzimin e sulmeve ndaj civilëve 10 vjet pas 11 shtatorit Që nga sulmi terrorist i 11 shtatorit, shkencëtarët e sjelljeve shoqërore dhe ekspertët anti-terror janë munduar të kuptojnë çfarë provokon dikë që qëllimisht të marrë jetët e njerëzve të pafajshëm. Dekori fetar i qëndrimit publik të Alkaides shtyri shumë … Continue reading Pikëpamje mbi dhunën

Advertisements

A mund ta kundërshtojë Islami evolucionin? – Shqyrtim i ngjashmërive gjenetike mes njeriut dhe shimpanzesë

Daniel Haqiqatjou, Yaqeen Institute for Islamic Research Evolucionistët ofrojnë një numër të provave shkencore në mbështetje të prejardhjes së përbashkët. Një nga argumentet më të shquara, një argument që ngulitet fort në bisedat laike dhe ndërgjegjen publike në masë të gjerë, është si vijon: Kur shikojmë në të gjithë botën e kafshëve dhe organizmave të … Continue reading A mund ta kundërshtojë Islami evolucionin? – Shqyrtim i ngjashmërive gjenetike mes njeriut dhe shimpanzesë

Lordi Kromer (Cromer) mbi projektet e Britanisë kolonialiste për Egjiptin

Abdullahalandalusi.com Mes viteve 1877-1907, Prokonsuli-gjeneral për okupimin Britanik të Egjiptit qe Everlyn Baring (alias Lord Kromer). Pasi okupoi ushtarakisht Egjiptin me pretekstin e dhënies së ndihmës për problemet financiare nëpër të cilat po kalonte, Britania implementoi një reformë komplete të institucioneve egjiptiane dhe filloi një politikë të riedukimit të egjiptianëve dhe një rikonstruktim të Egjiptit … Continue reading Lordi Kromer (Cromer) mbi projektet e Britanisë kolonialiste për Egjiptin

Ndërsa autoritet evropiane kanë vënë në shënjestër Selefizmin, kjo fjalë do analizuar

Gazeta The Economist, Erasmus, 24 nëntor, 2016-11-25 Çka do të thotë Selefizëm në të vërtetë? Në Evropën kontinentale, kjo fjalë tash po përdoret si një term përfshirës për interpretimin ekstrem dhe të dhunshëm të Islamit. Këtë javë, fjala vjen, autoritetet gjermane të shtetit të Hesse-s bastisën pesë prona, përfshirë dhe një xhami. Ky qe aksioni … Continue reading Ndërsa autoritet evropiane kanë vënë në shënjestër Selefizmin, kjo fjalë do analizuar