Debat publik: Lufta dhe paqja në krishterim dhe në Islam

https://youtu.be/0v0Ght2gipo

Advertisements

Analizë: Ndërsa të varfrit e Iranit vuajnë, elita e regjimit jeton në luks

Al-Arabiya.net, 31 mars, 2017 Kurse shumë qytetarë të Iranit kalojnë nëpër vështirësitë e një ekonomie të dështuar, në një vend me një papunësi në rritje dhe me paga të ulëta, Mullahët në pushtet jetojnë një jetë si të perandorëve të së kaluarës, duke u kënaqur në një luks absolut, me miliardat e fituara në kurriz të … Continue reading Analizë: Ndërsa të varfrit e Iranit vuajnë, elita e regjimit jeton në luks

Pikëpamje mbi dhunën

Çka nxit publikun për pranimin dhe refuzimin e sulmeve ndaj civilëve 10 vjet pas 11 shtatorit Që nga sulmi terrorist i 11 shtatorit, shkencëtarët e sjelljeve shoqërore dhe ekspertët anti-terror janë munduar të kuptojnë çfarë provokon dikë që qëllimisht të marrë jetët e njerëzve të pafajshëm. Dekori fetar i qëndrimit publik të Alkaides shtyri shumë … Continue reading Pikëpamje mbi dhunën

A mund ta kundërshtojë Islami evolucionin? – Shqyrtim i ngjashmërive gjenetike mes njeriut dhe shimpanzesë

Daniel Haqiqatjou, Yaqeen Institute for Islamic Research Evolucionistët ofrojnë një numër të provave shkencore në mbështetje të prejardhjes së përbashkët. Një nga argumentet më të shquara, një argument që ngulitet fort në bisedat laike dhe ndërgjegjen publike në masë të gjerë, është si vijon: Kur shikojmë në të gjithë botën e kafshëve dhe organizmave të … Continue reading A mund ta kundërshtojë Islami evolucionin? – Shqyrtim i ngjashmërive gjenetike mes njeriut dhe shimpanzesë

Lordi Kromer (Cromer) mbi projektet e Britanisë kolonialiste për Egjiptin

Abdullahalandalusi.com Mes viteve 1877-1907, Prokonsuli-gjeneral për okupimin Britanik të Egjiptit qe Everlyn Baring (alias Lord Kromer). Pasi okupoi ushtarakisht Egjiptin me pretekstin e dhënies së ndihmës për problemet financiare nëpër të cilat po kalonte, Britania implementoi një reformë komplete të institucioneve egjiptiane dhe filloi një politikë të riedukimit të egjiptianëve dhe një rikonstruktim të Egjiptit … Continue reading Lordi Kromer (Cromer) mbi projektet e Britanisë kolonialiste për Egjiptin